henkenbrigit.reismee.nl

Profiel

Namen Henk en Brigit

Datum vertrek: maandag 21 maart 2011
Datum terugkomst: donderdag 14 juli 2011

Momenteel in: Nederland 🇳🇱

Over ons/onze reis

Op 21 maart beginnen we aan het 2e deel van onze wereldreis. We hebben heel bewust gekozen voor één land: Australië. Daar valt in deze 4 maanden genoeg te beleven en te zien. Hieronder staat - in vogelvlucht - een kort overzicht.

Waarom deze volgorde?

In Australië zijn de seizoenen omgekeerd. Dit is vooral van belang in het zuiden. In Tasmanië ( wat het dichtst bij de Zuidpool ligt) kan het wat kouder worden dan in de rest van het land. Daarom beginnen we daar in hun vroege herfst. Het zuidelijke vasteland kent aangename reistemperaturen (hopen we!). Het noordelijk deel van Australië heeft tropische temperaturen. Daar is dus een droge en een natte tijd. Je kunt alleen in de droge tijd reizen. En dat doen we dus in mei/juni/juli. In het Red Centre wil je eigenlijk niet zijn in hun zomer. Veel en veel te warm! Dus is eind juni (winter) een ideale tijd. Het kan er 's nachts dan wel koud zijn (rond het vriespunt), maar overdag is er een aangename temperatuur. Het is tenslotte midden in de woestijn!

We hebben ook dit keer weer gekozen voor een gespecialiseerd reisbureau: AbOriginalBoundTravel. Joanna Wattimena heeft voor ons alles geregeld. Met dank voor haar speciale tips!

Reisroute:

21 maart:        

Vertrek naar Singapore. Daar blijven we 2 nachten in de wijk Little India.

24 maart:         

We vliegen weer verder naar Hobart/ Tasmanië. Daar hebben we een auto gehuurd om het eiland ( ongeveer zo groot als de Benelux) voor de komende 10 dagen te verkennen.

4 april:            

Opnieuw het vliegtuig in voor de vlucht naar Sydney. Daar hebben we 5 dagen de tijd om de grootste stad van Australië op ons gemak te bekijken en te beleven. We hebben een "loft" gehuurd bij Manly Beach.

9 april:            

Vandaag halen we onze camper op. We hebben gekozen voor de Apollo Euro Tourer. De komende weken zullen we hiermee het zuiden van Australië gaan verkennen. Op het programma staat de route Canberra, Melbourne, Kangaroo Island, Adelaïde, Flinders Range, Nullarbor Plain en Perth. We zien wel!

22 mei:          

In Perth ruilen we de camper om voor de 4WD camper. Die hebben we wel nodig om Westelijk Australië te kunnen verkennen, aangezien we hele stukken door de outback zullen trekken. We zijn van plan om in ieder geval de Pinnacles, Kalbarri N.P., Monkey Mia, Ningaloo Reef, Karijini N.P. te bezoeken. Bij Broome gaan de we Gibb River Road rijden richting Darwin. Onderweg gaan we ook naar Purnululu N.P. (Bungle Bungle), Katherine Gorge, Litchfield N.P.  en Kakadu N.P.

22 juni:         

Darwin e.o. Nadat we de camper hebben ingeleverd blijven we hier 3 nachten. We hebben 2 excursies geboekt: Naar Arnhemland en naar Tiwi Island. Beide staan in het teken van de Aboriginals.

25 juni:           

Vlucht naar Alice Springs. Met APT gaan we 5 dagen op pad in het Red Centre. We slapen in tented camps en bezoeken Uluru (Ayers Rock), Kings Canyon,  Katja Tjuta en de McDonald Ranges. De andere 2 dagen gaan we zelf in de omgeving van Alice Springs op pad.

2 juli:              

Late vlucht naar Cairns.

3 juli:              

Met de huurauto gaan we naar 2 verschillende lodges: Rose Gums Wilderness Retreat (boomhutten) en Jabiru Safari Lodge. Ieder in een bijzondere omgeving.

7 juli:              

Terug naar Cairns. Hier hebben we een aantal dagen de tijd om allerlei interessante excursies te maken. Bijv. snorkelen in het Great Barrier Reef, het tropische regenwoud van Daintree, Aboriginal Centre, trein en kabelbaan in Kuranda. Net waar we zin in hebben.

12 julI:           

De komende 2 dagen met "The Sunlander", een trein dus, naar Brisbane. Prachtige uitzichten en heerlijk relaxen.

14 juli:            

Vanuit Brisbane vetrekken we (via Singapore en Frankfurt)  weer terug naar Nederland. Onze 17 weken zitten er dan op!

15 juli:            

Terug in Nederland.

Ook nu houden we jullie weer op de hoogte met verslagen en foto's. Reacties zijn altijd welkom en worden ook gewaardeerd.

Privémail graag naar ons eigen emailadres. Dat wordt gewoon gelezen en evt. beantwoord.

Hoe het precies zit met internetverbindingen merken we daar vanzelf.